Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

У волинян вилучено незаконну деревину на 100 тис. грн. ФОТО

 За процесуального керівництва Ковельської місцевої прокуратури  працівники Ковельського відділу поліції в рамках досудового розслідування кримінального провадження про незаконну порубку лісу сьогодні, 13 березня 2020 року, провели обшук на одній із пилорам у Ковельському районі й вилучили 16 колод дуба без документів та бирок.

Окрім того, у ході відпрацювання інформації про незаконні порубки зупинено вантажівку, яка перевозила зрізані дуби, і документи про походження деревини викликали у правоохоронців обґрунтовані сумніви щодо їх достовірності.

І деревина, і автомобіль вилучені. Вирішується питання про накладення на них арешту. 

Приблизна вартість вилученої деревини – 100 тис. грн.

Ратнівський же відділ Ковельської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво у розпочатому вчора кримінальному провадженні про незаконну порубку 123 дерев різних порід, якою заподіяно істотну шкоду державним інтересам.

Дерева зрубані у 2019 році під час проведення лісозаготівельних робіт на території Державного підприємства "Ратнеагроліс», а також Заболоттівської селищної ради Ратнівського району.

Правоохоронці вживають вичерпних заходів задля встановлення усіх осіб, причетних до незаконних порубок лісу, та притягнення їх до відповідальності.

Довідково: санкцією ст. 246 КК України за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев, що заподіяли істотну шкоду, передбачене покарання до трьох років позбавлення волі.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1987