Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2020

У волинян вилучили понад 2,5 кг бурштину. ФОТО

Волинські правоохоронці продовжують протидіяти незаконним оборудкам із бурштином, здійснюючи скоординовані органами прокуратури заходи.

11 березня 2020 року в ході рейду працівники Любешівського відділу поліції зупинили автомобіль, у пасажира якого, 32-річного волинянина, виявили та  вилучили близько півкілограма  необробленого "сонячного" каміння.

У подальшому громадянин добровільно видав правоохоронцям ще майже 2 кг бурштину, який зберігав удома.

Цього ж дня працівники Маневицького відділу поліції, зупинивши авто на іноземній реєстрації, вилучили у його пасажира, 28-річного волинянина, бурштин, законність походження якого він не підтвердив жодними документами.

Відомості про незаконне зберігання чоловіками бурштину внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У кримінальних провадженнях призначено низку експертиз, після отримання результатів яких вирішуватиметься питання про оголошення чоловікам про підозру у вчиненні злочину.

 

Прокуратура області вкотре наголошує: згідно з санкцією ст. 240–1 КК України, за незаконне видобування бурштину, а так само за збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, передбачене покарання до трьох років позбавлення волі.

Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або у значних розмірах, або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Якщо такі дії вчинить службова особа шляхом використання свого службового становища, їй загрожуватиме покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1987