Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2020

Мешканця Рівненщини на Волині судитимуть за незаконну порубку дубів у заповіднику

Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну порубку 50-річним мешканцем Рівного дерев у лісах, у тому числі у Національному природному парку "Цуманська пуща".

У ніч з 30 на 31 січня 2020 року чоловік без спеціального дозволу на вирубку дерев зрізав 10 дубів, завдавши таким чином Державному підприємству «Цуманське лісове господарство» шкоди на суму понад 133 тис. грн.

У подальшому, покрижувавши зрізані дерева на колоди, він перевіз їх на зберігання до оселі знайомої в селищі Цумань, де їх і виявили та вилучили правоохоронці.

Чоловіка обвинувачують у незаконній порубці дерев у лісах, у тому числі тих, що відносяться до об’єктів природно-заповідного фонду, а також у перевезенні незаконно зрубаних дерев, внаслідок чого спричинено тяжкі наслідки.

Далі – слово за судом.

Зауважимо, що за вчинення такого злочину санкцією ч. 4 ст. 246 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 2194