Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

На Волині посадовця Держпродспоживслужби викрито на одержанні неправомірної вигоди. ФОТО

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції за оперативного супроводу працівників УСБУ в області 04 березня 2020 року викрито головного спеціаліста одного з відділів Луцького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, який налагодив схему вимагання і одержання неправомірної вигоди від підприємців.
За визначену ціну посадовець сприяв у державній реєстрації потужностей суб’єктів господарювання, а також не вживав заходів реагування на виявлені під час перевірок порушення.
Затримали його під час одержання 7500 грн від представника приватного підприємства за сприяння в державній реєстрації складських приміщень для зберігання фасованих харчових продуктів без проведення належних заходів контролю.
Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст. 368 КК України, та обрання запобіжного заходу.
Триває досудове розслідування.

Довідково: згідно із санкцією ч.3 ст. 368 КК України, за одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба прокуратури  області
кількість переглядів: 1454