Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2020

Незаконне зберігання бурштину – злочин!

Любешівський відділ Маневицької місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконне зберігання бурштину 37-річним мешканцем одного із сіл Любешівського району.

Під час санкціонованого судом обшуку правоохоронці виявили й вилучили в оселі чоловіка понад 0,5 кг бурштину, законність походження якого він не підтвердив жодними документами.

Волинянина обвинувачують у вчиненні цього злочину й невдовзі він постане перед судом.

 

Прокуратура області наголошує: згідно з санкцією ст. 240–1 КК України, за незаконне видобування бурштину, а так само за збут, придбання, зберігання, передачу, пересилання, перевезення, переробку бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, передбачене покарання до трьох років позбавлення волі.

Ті самі дії, якщо вони вчинені повторно або у значних розмірах, або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років з конфіскацією майна.

Якщо такі дії вчинить службова особа шляхом використання свого службового становища, їй загрожуватиме покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1875