Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2020

Прокуратура на Волині попередила незаконну передачу земельних ділянок водного фонду вартістю 6,3 млн грн у приватну власність

Застосувавши представницькі повноваження, Володимир-Волинська місцева прокуратура Волинської області попередила незаконну передачу земельних ділянок водного фонду загальною площею 3,2 га й вартістю 6,3 млн грн у приватну власність.

         Прокурори з'ясували, що у 2017 році одна із сільських рад Горохівського району надала дозвіл на проведення інвентаризації земель водно-болотного фонду комунальної власності, включених у межі населених пунктів на її території.

Було також розроблено технічну документацію із землеустрою та протиправно змінено цільове призначення цих земель на землі сільськогосподарського призначення.

Опісля, у 2018 сільська рада прийняла два рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність фізичним особам.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися визнання недійсними та скасування цих рішень органу місцевого самоврядування й таким чином попередили незаконну передачу земельних ділянок у приватну власність.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1988