Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Затриманим на одержанні 3700 доларів неправомірної вигоди посадовцю ГУ Держгеокадастру та сільському голові на Волині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області начальнику міжрайонного відділу Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та сільському голові повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди  в сумі 3700 доларів США.

Як уже повідомлялося, затримані 20 лютого 2020 року посадовці в таку  суму оцінили своє сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га.

Прокурори наполягатимуть на обранні їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Зауважимо, що затриманий на одержанні неправомірної вигоди чиновник Держгеокадастру напередодні виграв конкурс на посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, але не встиг її обійняти.

 

Довідково: згідно із санкцією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, за одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1757