Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

На Волині посадовця ГУ Держгеокадастру та сільського голову викрито на одержанні 3700 доларів США неправомірної вигоди. ФОТО

Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області слідчим управлінням ГУ НП в області за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ викрито під час одержання неправомірної вигоди на загальну суму 3700 доларів США начальника одного із міжрайонних відділів Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та сільського голову.
У таку суму посадовці оцінили своє сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га.
Вирішується питання про повідомлення їм про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене  за ч.3 ст. 368 КК України). Тривають першочергові слідчі дії.
Довідково: за одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням, Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Прес-служба прокуратури  області
кількість переглядів: 1511