Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Прокурор Волині Тарас Безрукий: "Усі правоохоронці краю мають працювати спільно і для людей!"

У прокуратурі області під головуванням прокурора Волині Тараса Безрукого відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорили стан протидії злочинності в регіоні.

"Ми маємо спільні реальні результати у протидії злочинності, - зауважив, розпочинаючи нараду, прокурор області. – Проте є велика кількість проблемних питань, які потрібно вирішувати також спільно".

Минулоріч на Волині зменшилася кількість зареєстрованих особливо тяжких та тяжких злочинів, умисних вбивств, крадіжок.  Знешкоджено діяльність дев’яти організованих злочинних груп. Рівень розкриття злочинів вищий, ніж по державі.

Проте загалом криміногенна ситуація в області погіршилась, зріс і рівень злочинності на 10 тисяч населення.

Усі учасники наради погодилися, що особливої уваги та зусиль  правоохоронців потребує протидія злочинам у бюджетній та земельній сфері, незаконним порубкам лісу, видобутку бурштину, наркозлочинності.

Актуальною для регіону залишається боротьба із незаконним обігом підакцизних товарів, насамперед тютюнових виробів, та їх переміщенням через митний кордон України.

 "Область прикордонна, тому незмінний пріоритет у роботі – протидія злочинам на державному кордоні, - наголосив прокурор Волині, - а це і контрабанда, і порушення митних правил, і несплата митних платежів, і корупційні схеми, які необхідно викривати".

Учасники координаційної наради обговорили проблемні питання регіону та наявні прорахунки у роботі, а також узгодили низку заходів задля посилення протидії злочинності.

"Ми маємо спільно та злагоджено працювати для громадян та держави, бо лише реальними результатами роботи можна заробити авторитет і довіру людей", - зауважив Тарас Безрукий, завершуючи засідання.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1631