Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

На Волині викрито організовану злочинну групу у лісовій сфері, яка заволоділа 2 млн грн. державного підприємства. ФОТО

            За процесуального керівництва прокуратури Волинської області працівниками Управлінням Служби безпеки України та Головного управління Національної поліції в області викрито незаконну діяльність організованої злочинної групи, до якої входили службові особи державного підприємства «Волинський військовий лісгосп» та суб’єкт господарської діяльності.
            Організував діяльність групи директор лісгоспу з метою системного розкрадання коштів державного підприємства.
               Згідно розробленого плану та на підставі фіктивних угод про нібито здійснення суб’єктом господарювання лісозаготівельних робіт та рубок догляду на площах військового лісгоспу, які насправді проводилися місцевим населенням за усною домовленістю з лісниками та за плату у значно менших розмірах, ніж вказано у підроблених угодах, з державного підприємства перераховувались кошти на рахунки підконтрольного господарського товариства. У подальшому їх переводили в готівку й привласнювали члени злочинної групи.
            Таким чином упродовж листопада 2019-січня 2020 року з державного підприємства за фіктивними угодами перераховано понад 2 млн грн.
             Сьогодні, 14 лютого 2020 року, проведені слідчі дії за місцем роботи та проживання учасників злочинної групи, вилучено 500 тис. грн, неправомірно отриманих від державного підприємства, під час їх безпосередньої передачі представником суб’єкта господарської діяльності для представників військового лісгоспу.
                 Проводяться слідчі (розшукові) дії й щодо інших службових осіб, які можуть бути причетні до розкрадання коштів державного підприємства.
               По завершенню першочергових слідчих дій вирішуватиметься питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу.
         Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури області 
кількість переглядів: 1774