Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Телефонним шахраям не вдалося видурити у поліцейського гроші за схемою «Ваш родич у поліції»

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими слідчого управління ГУ НП в області повідомлено двом мешканцям Луганщини про підозру у вчиненні за попередньою змовою групою осіб підбурювання до надання неправомірної вигоди правоохоронцям та шахрайства.

Удень 12 лютого 2020 року кримінальна удача відвернулася від 30-річного та 28-річного молодиків. Хоч спочатку все ніби складалося якнайкраще.

Зателефонувавши до лучанина, один із них назвався його знайомим та повідомив, що втрапив у неприємну ситуацію – вчинив ДТП, наїхав на пішохода – і тепер потребує грошей, аби залагодити ситуацію з правоохоронцями та потерпілим.

Інший, узявши слухавку, назвався слідчим поліції, чим неабияк повеселив співрозмовника – справжнього працівника поліції.

Шахрай запевнив, що усі проблеми справді можна вирішити за 200 тисяч гривень. А от якщо цих грошей не надати – винуватцю ДТП загрожує в’язниця та позбавлення права керування транспортними засобами.

Співрозмовник ошуканців «сторгувався» з ними, пообіцявши надати 1850 доларів США «завдатку», та призначив їм зустріч, на яку приїхав, звісно, не сам, а з готовими до затримання злочинців колегами.

Горе-шахраїв затримали на місці злочину під час передачі коштів.

Обом їм повідомлено про підозру у вчиненні цих злочинів.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Правоохоронці також перевіряють, чи не причетні молодики до вчинення інших, в тому числі аналогічних, злочинів.

Прокуратура Волинської області вкотре звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки нібито від правоохоронців, які розповідають що близький родич абонента вчинив ДТП чи інший злочин і, аби залагодити справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно перевести гроші на картковий рахунок або віддати комусь у конкретному місці.

У випадку отримання таких дзвінків в жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям та обов’язково невідкладно повідомляйте про них правоохоронцям для оперативного реагування.

Хто ж уже став жертвою телефонних шахраїв – зверніться, будь ласка, для написання заяви про злочин і упізнання злочинців у Головне управління Національної поліції в області за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 11 чи зателефонуйте "102".

Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою шахраїв.

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2112