Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2020

На Волині прокурори вимагають від підприємства звільнити приміщення пам’ятки архітектури національного значення вартістю 4 млн грн

Маневицька місцева прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любешівської селищної ради, аби зобов’язати господарське товариство звільнити частину приміщення пам’ятки архітектури національного значення – Келій монастиря піарів – яку підприємство використовує незаконно.

Прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання без попереднього погодження Міністерством культури України факту передачі у користування приміщень пам’ятки для зайняття підприємницькою діяльністю та укладення договору оренди й сплати коштів до бюджету розмістив у приміщенні монастиря ХVІІ ст. у селищі Любешів кав’ярню й кондитерський цех.

У суді прокурори наполягатимуть на звільненні підприємством приміщення об’єкта культурної спадщини вартістю 4 млн грн, яке перебуває у державній власності.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1584