Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2020

Прокурор Волині відвідав Маневицьку виправну колонію. ФОТО

Прокурор Волинської області Тарас Безрукий відвідав Маневицьку виправну колонію №42, де відбувають покарання 432 засуджених, які вже не вперше потрапили за ґрати.

Найбільшу увагу він приділив питанням додержання конституційних прав громадян, які там утримуються,  їх матеріально-побутовому та медико-санітарному забезпеченню, стану залучення засуджених до суспільно-корисної праці.

У ході візиту керівник прокуратури області здійснив обхід території, з'ясував стан приміщень, у яких перебувають ув’язнені, кімнати тривалих побачень, харчоблоку та медичної частини. Особливу увагу він звернув на додержання режимних вимог. 

Також прокурор Волині віч-на-віч поспілкувався із засудженими. 

"Прокурори щомісяця відвідують цю установу, встановлюючи порушення вимог законодавства при утриманні громадян. Перевірки виявляють порушення правил пожежної безпеки чи факти недостатнього забезпечення ліками, - зауважив Тарас Безрукий, спілкуючись із керівництвом колонії, - Так, ці люди перебувають у місцях позбавлення волі, проте вони не мають бути позбавлені права на належні умови життя та медичну допомогу. Вимоги національного законодавства, Європейської конвенції з прав людини і Мінімальних стандартів правил поводження з в’язнями, прийняті Конгресом ООН у 1955 році, мають чітко та неухильно дотримуватися".

Крім цього, прокурор Волині наголосив керівництву установи на необхідності суворого додержання режиму, адже у ході обшуків у засуджених 2019 року вилучено значну кількість заборонених предметів – 93 колючо-ріжучі, 280 телефонів, мало не 200 літрів спиртоскладових речовин, наркотичні засоби тощо.

При спробі доставки заборонених предметів до виправної колонії минулоріч затримано 18 громадян, 16 з яких притягнуто до адміністративної відповідальності, а двоє є фігурантами кримінальних проваджень, адже намагалися доставити у заборонену зону наркотичні речовини.

Додержання вимог законодавства при утриманні ув’язнених у місцях несвободи  і надалі перебуватиме на контролі прокуратури Волині.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1779