Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

За торгівлю контрафактним спиртним волинянин сплатить 85 тисяч гривень штрафу

Прокурори галузевого відділу прокуратури області підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про незаконне придбання, транспортування, зберігання з метою збуту та збут лучанином фальсифікованого алкоголю.

У травні-червні 2019 року чоловік підторговував контрафактною горілкою з власного авто, припаркованого поблизу парку імені Лесі Українки у Луцьку.

Під час обшуку автомобіля 5 червня 2019 року працівники податкової поліції вилучили у нього незаконно виготовлене спиртне та готівкові кошти, одержані від його збуту.

Суд визнав чоловіка, який щиро розкаявся у скоєному, винним у незаконному придбанні, зберіганні, транспортуванні з метою збуту і збуті незаконно виготовлених підакцизних товарів та призначив покарання у виді штрафу в розмірі  5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 000 грн).

Контрафактну горілку знищено.

Прокурори наполягали ще і на застосуванні судом спецконфіскації до транспортного засобу, яким здійснювалось транспортування та з якого реалізовувалась незаконно виготовлена підакцизна продукція, проте суд відмовив.

Прокурори домагатимуться застосування спецконфіскації, оскаржуючи вирок суду в апеляційному порядку.

 

Пресслужба прокуратури області 

 

кількість переглядів: 1665