Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2020

Прокурор Волині: "Вихованці колонії – це насамперед діти, яких потрібно повернути до нормального життя у суспільстві"

Прокурор області Тарас Безрукий здійснив виїзд до Ковельської виховної колонії, у якій зараз відбувають покарання 37 неповнолітніх.

Насамперед він звертав увагу на питання додержання конституційних прав ув’язнених підлітків,  їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, дотримання права на отримання освіти.

У ході перевірки з'ясовано також відповідність стану приміщень, у яких проживають та навчаються неповнолітні, вимогам чинного законодавства.

"Тут перебувають діти, які вчинили злочини, проте головне наше завдання – повернути їх до нормального життя у суспільстві. Вони мають жити в належних умовах, вчитися, отримувати професію, аби потім знайти себе та ніколи більше не вступати у конфлікт із законом, - наголосив прокурор Волині керівництву установи, - Необхідно неухильно додержуватися вимог кримінально-виконавчого законодавства під час відбування підлітками покарання і робити все для їхньої соціальної адаптації".

Прокурор області також зустрівся з юнаками, які захотіли поспілкуватися з ним особисто. Вихованці колонії зверталися з питань порядку відбування покарання та умов звільнення й отримали на свої запитання ґрунтовні  роз’яснення вимог чинного законодавства.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1431