Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Волинські прокурори розповідають підліткам про відповідальність за вчинення злочинів. ФОТО

Підтримуючи гарну традицію спілкування із учнями шкіл задля профілактики вчинення підлітками злочинів, прокурори Луцької та Володимир-Волинської місцевих прокуратур навідалися у школи із бесідами на правову тематику.

Прокурор Луцької місцевої прокуратури Іванна Католик провела урок правового виховання п’ятикласникам Луцької гімназії №18, а прокурор Володимир Хилюк – дев'ятикласникам Луцької спеціалізованої загальноосвітньої школи №1.

Прокурор Локачинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Ігор Немкович завітав із лекцією "Стоп булінг" до учнів школи в селі  П'ятикори, а прокурор Нововолинського відділу Олена Левчук провела бесіду з першокурсниками Нововолинського Центру професійно-технічної освіти.

Мета усіх цих зустрічей – доступно розповісти підліткам про відповідальність за вчинення злочинів, про те, як не допустити втягнення себе в злочинну діяльність та як вирішувати конфліктні ситуації з однолітками чи з дорослими у правовому полі.

"Хоча би раз на місяць ми йдемо до учнів та студентів, розмовляємо з ними, роз’яснюємо законодавство, - зауважує Олена Левчук. - Ми відверто відповідаємо на всі запитання підлітків, розповідаємо про наслідки необачних учинків, показуємо їм фільм про життя їхніх однолітків у виховних колоніях. Ми налагоджуємо діалог, бо поінформованість підвищує свідомість дітей і запобігає їхньому конфлікту із законом".

Зачіпають прокурори у бесідах і болючі теми боулінгу й домашнього насильства, розповідаючи, як діяти в тих чи інших ситуаціях, у кого шукати допомоги.

Таке спілкування впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі, відтак комунікація між прокурорами і волинською молоддю обов’язково продовжиться.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1401