Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Посадовця державного підприємства на Волині судитимуть за службову недбалість, через яку державі завдано збитків на майже 2 млн грн

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області кримінальному провадженні про вчинення службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, посадовцем філіалу державного підприємства "Волиньторф".

Начальник однієї з сировинних баз Маневицького торфозаводу Філіалу ДП «Волиньторф» упродовж травня-вересня 2018 року допустив видобуток підпорядкованими йому працівниками корисних копалин загальнодержавного значення з родовища «Вутишно» поблизу села Довжиця Маневицького району Волинської області на земельних ділянках, які знаходяться за межами спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами.

Унаслідок самовільного видобування торфу за межами ліцензійної площі державі завдано збитків на суму понад 1,9 млн грн.

Посадовця обвинувачують у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 КК України).

До слова, за вчинення службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки, Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1671