Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Чотирьом волинянам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою вбивства на замовлення

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими слідчого управлінням Головного управління Національної поліції в області чотирьом волинянам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою з корисливих мотивів убивства на замовлення.

Слідство вважає, що вбивство 46-річного мешканця Ковельщини замовив його суперник з мотивів ревнощів та неприязних відносин.

Пособником у вчиненні злочину став 40-річний уродженець Республіки Грузія, мешканець одного з сіл Ковельського району, а виконавцем – його рідний брат, колишній учасник одного зі збройних конфліктів на Кавказі.

Ще один учасник злочину – також уродженець Грузії.

Члени групи, двоє з яких уже мали конфлікти із законом, ретельно спланували свої дії.

Домовившись і жертвою про зустріч поблизу недіючого кафе в Ковелі (місце було вибрано заздалегідь), щоб нібито замовити йому виконання будівельних робіт, зловмисник у ході розмови зранку 16 вересня 2019 року вистрілив потерпілому в голову.

Потім спільники тіло перенесли у ліс, де і закопали.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців усіх причетних до вчинення цього злочину було невдовзі затримано.

Триває досудове розслідування, у якому призначено й проведено низку експертиз та накладено арешт на автомобіль підозрюваних.

Троє із членів групи перебувають під вартою. Один – під домашнім арештом.

 До слова, за вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1671