Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2020

У прокуратурі Волині підбили підсумки за рік. ФОТО

 

У прокуратурі Волині відбулася розширена оперативна нарада, на якій обговорили підсумки роботи органів прокуратури області у 2019 році.

Розпочинаючи нараду, прокурор області Тарас Безрукий зауважив, що  в області скоротилось число зареєстрованих особливо тяжких та тяжких злочинів, умисних вбивств, крадіжок, розбійних нападів, незаконних заволодінь автомобілями.

Спільними зусиллями волинських правоохоронців минулоріч знешкоджено діяльність дев’яти організованих злочинних груп, у тому числі двох – у сфері грального бізнесу. До суду скеровано обвинувальні акти щодо восьми злочинних угрупувань.

Забезпечено на Волині ефективне та оперативне виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 20.12.2019 № 1325-р щодо протидії незаконній діяльності з організації грального бізнесу під виглядом лотерей.

Продовжено протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму понад 49 млн грн, викрито роботу семи підпільних цехів, що займались виробництвом лікеро-горілчаних виробів, припинено діяльність майже 40 підпільних АЗС.

Скеровано до суду 78 обвинувальних актів про корупційні злочини.

Сума позовних вимог прокурорів сягнула 751,77 млн грн. Задоволено судами позовів прокурорів на суму 421,78 млн грн. Реально виконано судових рішень за такими позовами на 332 млн грн.

Попри вжиті правоохоронцями скоординовані заходи, в у регіоні наявний ріст числа вчинених злочинів (з 9296 до 10432). Зріс і рівень злочинності на 10 тисяч населення (з 89,6 до 101).

Збільшилася кількість кримінальних дорожньо-транспортних пригод (з 279 до 329, або на 17,9%), з них зі смертельним наслідком (з 58 до 74, або на 27,6%).

Зросло на Волині число злочинів, вчинених неповнолітніми (з 110 до 151, або на 37,3%), та підлітків, що вступили у конфлікт із законом (з 66 до 108, або на 63,6%).

Підсумовуючи засідання, прокурор Волині наголосив, що органам прокуратури області належить невідкладно вирішити низку складних завдань задля зміцнення законності в регіоні.

"Протидія злочинності, особливо – корупційним правопорушенням, контрабанді, вирубуванню лісів, злочинам у бюджетній сфері та сфері землекористування потребує узгоджених дій правоохоронних органів, - сказав Тарас Безрукий. – І ще – нам усім необхідно дослухатися до громадськості. Люди знають і про нечистих на руку чиновників, і про злочини, які чиняться там, де вони живуть. І якщо буде довіра до правоохоронців – люди до нас із цим прийдуть. Ми маємо заслужити цю довіру своєю роботою, результати якої повинні бути відомі та видимі волинянам".

За результатами наради визначено заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів прокуратури Волині, та основні завдання на наступний період.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1986