Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

Голові сільради на Волині повідомлено про підозру в одержанні 1500 доларів США неправомірної вигоди

          Прокуратурою Волинської області повідомлено голові однієї з сільрад Іваничівського району про підозру у проханні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України).
          У 1500 доларів США обранець громади оцінив своє сприяння в отриманні громадянином в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 10 га для вирощування плодово-ягідних рослин.
          Затримали сільського голову під час одержання неправомірної вигоди 29 серпня 2019 року.
У кримінальному провадженні триває досудове розслідування. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Зауважимо, що за вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури області
кількість переглядів: 1936