Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

На Волині голову сільради та підприємця викрито на одержанні 4500 доларів США неправомірної вигоди. ФОТО

           Під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області та Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України 8 січня 2020 року викрито голову однієї з сільрад області та підприємця-проектанта, які за попередньою змовою одержали від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 4,5 тис. доларів США за сприяння в отриманні рішення сільської ради про дозвіл на розробку проекту землеустрою із надання у власність земельної ділянки комерційного призначення.
         І посадовець, і проектант затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України.
Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч.3 ст. 368 КК України, та обрання запобіжного заходу.
            Триває досудове розслідування.
Довідково: згідно із санкцією ч.3 ст. 368 КК України, за одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури області 

кількість переглядів: 1791