Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2020

Перед судом постане призвідник смертельної ДТП

            Прокурори галузевого відділу прокуратури Волинської області затвердили й скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення 20-річним мешканцем села Підгайці Луцького району правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть одного потерпілого, а двом іншим – середньої тяжкості тілесні ушкодження.
             Удень 26 жовтня 2019 року молодик, не маючи права керувати транспортними засобами відповідної категорії, рухався сідловим тягачем марки "VOLVO" із напівпричепом автодорогою поблизу села Копилля Маневицького району.
            Не вибравши безпечної швидкості руху й намагаючись не наїхати на авто, яке рухалося попереду й почало знижувати швидкість, чоловік виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення тягача з автомобілем "OPEL OMEGA".
            Унаслідок зіткнення пасажирка "OPEL OMEGA" загинула, а водій та ще одна пасажирка отримали травми.
            Водій, який спричинив ДТП, нині на лаві підсудних і невдовзі суд обере йому міру покарання.
          

           Довідково: згідно із санкцією ч.2 ст. 286 КК України, порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1807