Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

Волинські прокурори розповідають підліткам про відповідальність за вчинення злочинів. ФОТО

            У переддень зимових канікул прокурори Луцької та Володимир-Волинської місцевих прокуратур, розуміючи важливість профілактики вчинення підлітками злочинів, навідалися у школи обласного центру Волині й княжого міста із бесідами на правову тематику.
            Прокурор місцевої прокуратури Ірина Нагорнюк провела урок правового виховання учням Луцького ліцею №3.
              Прокурор Назар Василюк завітав із лекцією до восьмикласників Луцької ЗОШ І-ІІІ ступеня №15, а прокурор Іван Горбунов  - до шестикласників Луцької загальноосвітньої школи I-II ступенів №13.
              Прокурор Володимир-Волинської місцевої прокуратури Людмила Калиновська провела бесіду зі старшокласниками ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 та №5.


              Мета усіх цих зустрічей – доступно розповісти підліткам про відповідальність за вчинення злочинів, про те, як не допустити втягнення себе в злочинну діяльність та як вирішувати конфліктні ситуації з однолітками чи з дорослими у правовому полі.


              "Ми йдемо до учнів не для того, щоб лякати їх правоохоронними органами чи покараннями, - зауважує Назар Василюк. – Ми роз’яснюємо, відверто відповідаємо на всі запитання підлітків, розповідаємо про наслідки необачних учинків, бо краще запобігти їм, ніж допустити, щоб дитина вступила в конфлікт із законом".


             Зачіпають прокурори й болючі теми булінгу, домашнього і сексуального насильства, розповідаючи, як діяти в тих чи інших ситуаціях, у кого шукати допомоги.
              Поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі, відтак комунікація між прокурорами і волинською молоддю продовжиться і в наступному році.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1895