Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2019

Прокурори на Волині наполягають на поверненні депутатом сільради громаді земельних ділянок, наданих йому та його дружині із порушеннями закону України "Про запобігання корупції"

               Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Локачинського районного суду із позовом в інтересах держави, аби визнати незаконним і скасувати рішення Затурцівської сільської ради та повернути у власність громади дві земельні ділянки загальною площею 2 га, надані у власність депутату сільради та його дружині із порушеннями Закону України «Про запобігання корупції».

         Під час прийняття сільською радою рішень про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в селі Вілька Садівська у власність подружжю депутат не повідомив інших депутатів Затурцівської сільської ради про наявність у нього конфлікту інтересів.

При цьому він був обізнаний, що Законом України «Про запобігання корупції» закріплена імперативна заборона, у тому числі і депутату місцевої ради, брати участь у прийнятті рішення органом у разі виникнення у нього реального або потенційного конфлікту інтересів.

Саме цю норму депутат порушив.

         За порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) обранець громади був у вересні 2017 року притягнутий до адміністративної відповідальності Локачинським районним судом.

         Прокурори ж у суді наполягають на визнанні незаконними й скасуванні рішень сільради про надання у власність депутату та його дружині земельних ділянок, а також на поверненні цих ділянок у власність громади.

 

         Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1489