Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

Прокурор у Нововолинську розповіла учням про відповідальність за вчинення правопорушень. ФОТО

Зустрічі волинських прокурорів зі студентами й школярами уже стали традицією.

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської прокуратури Олена Левчук завітала до студентів Нововолинського електромеханічного коледжу із бесідою про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень.

"Зважаючи на криміногенну обстановку в нашому місті, я і мої колеги намагаємося, насамперед, доступно розповісти дітям не лише про  відповідальність за вчинення злочинів, але і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність, - зауважує Олена Левчук. -  Ми відверто відповідаємо на всі, навіть найнеочікуваніші  запитання аудиторії, бо підлітки мають знати про наслідки вчинків, які призведуть до конфлікту із законом.

Під час бесіди ми пропонуємо студентам до перегляду емоційно непростий та повчальний фільм про те, як відбувають покарання у виді позбавлення волі неповнолітні засуджені у колоніях. Хоча розмовляємо ми не лиш про злочин і кару, - наголошує прокурор, - зачіпаємо ще й болючі теми булінгу, сексуального насилля, розповідаємо, як діяти в тих чи інших ситуаціях, у кого шукати допомоги".

І правоохоронці, і педагоги надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень школярами, адже поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі.

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1735