Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2019

Прокурори домоглися обрання лучанину, який вчинив смертельну ДТП на вулиці Карпенка-Карого,запобіжного заходу у виді тримання під вартою

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про порушення 33-річним лучанином правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої, Волинський апеляційний суд скасував ухвалу слідчого судді про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді домашнього арешту та застосував до нього запобіжний захід у виді тримання під вартою.
Нагадаємо, майже опівночі 07 грудня 2019 року нетверезий чоловік, перебуваючи за кермом автомобіля марки «BMW 528І», рухався вулицею Карпенка-Карого в напрямку вулиці Дубнівської із шаленою швидкістю й здійснив наїзд на жінку, яка переходила дорогу.
Потерпіла загинула на місці пригоди.   
Автомобіль же, водій якого, створюючи численні аварійні ситуації під час погоні, намагався утекти із місця ДТП, затримала патрульна поліція поблизу села Піддубці Луцького району.
Водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України.
Прокурори наполягали на обранні йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою, проте слідчий суддя ухвалив рішення про застосування до потерпілого домашнього арешту в нічний час доби.
Не погодившись із таким рішенням, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку і домоглися обрання водію запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1630