Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2019

Прокурори наполягають на примусовій госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги мешканця Львівщини, який викрадав автомобілі у Нововолинську

Нововолинський відділ Володимир-Волинської прокуратури скерував до суду клопотання про застосування до 22-річного мешканця одного з сіл Старосамбірського району Львівської області, який незаконно заволодів двома транспортними засобами у Нововолинську, примусових заходів медичного характеру.
Упродовж 02-03 жовтня 2019 року чоловік незаконно заволодів автомобілями «ВАЗ 21013» та «ИЖ 412ИЗ» у шахтарському місті, завдавши їхнім власникам майнової шкоди.
В обох авто він розбив скло у дверцятах, заліз у салон, завів та поїхав у невідомому напрямку.
Згодом експерти з'ясували, що чоловік не усвідомлював свої дії та не мав можливості ними керувати внаслідок психічного захворювання, відтак матеріали провадження скеровані до суду з клопотанням про застосування до чоловіка примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом.

Довідково: згідно ч. 3 ст. 94 Кримінального кодексу України госпіталізація до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом може бути застосована судом щодо психічно хворого, який вчинив суспільно небезпечне діяння,  який за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно небезпечного діяння потребує тримання у психіатричному закладі і лікування у примусовому порядку.


Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1754