Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

У Всесвітній день права прокурори провели брейн-ринг для школярів у Боратині. ФОТО

Правове виховання учнів та профілактика вчинення підлітками злочинів – таку мету ставлять собі прокурори, проводячи заходи у школах.
У Всесвітній день права прокурор Луцької місцевої прокуратури Олександр Шпота разом із працівниками ювенальної превенції Луцького районного відділення поліції завітали до учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня в селі Боратин Луцького району, аби стати ведучими брейн-рингу.
- Не заформалізовуючи спілкування з підлітками, розповідаючи їм про закони й відповідальність за вчинення правопорушень хоч би і у формі гри, можна досягти набагато більшого результату, ніж вдаючись до повчань або нудних нотацій, - вважає Олександр Шпота. – Головне – налагодити діалог із дітьми, доступно розповісти їм про наслідки якихось учинків та відверто відповісти на всі їхні запитання. Саме в такий спосіб можна запобігти втягненню підлітків у злочинну діяльність та не допустити, щоб вони вступили у конфлікт із законом.
Поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі, - упевнені правоохоронці й педагоги, тому комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1907