Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

Начальника "Ковельводоканалу" судитимуть за розтрату майна

Прокуратура Волинської області затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про розтрату чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинену начальником Ковельського управління водопровідно-каналізаційного господарства «Ковельводоканал».

У жовтні 2016 року на засіданні технічної ради підприємства з приводу розподілу коштів бюджетного призначення було прийнято рішення про проведення закупівлі бувших у використанні транспортних засобів іноземного виробництва.

У грудні того ж року керівник підприємства, купивши авто марки "ISUZU D-MAX" 2011 року випуску за 325,5 тис грн, зареєстрував його на підставну особу, а потім продав його "Ковельводоканалу" за 401,5 тис грн.

Таким чином, посадовець розтратив майже 76 тис. грн. бюджетних коштів, завдавши збитків Ковельській міській раді на цю суму.

Нині начальника "Ковельводоканалу" обвинувачують у вчиненні цього злочину й невдовзі він постане перед судом.

Прокурор у кримінальному провадженні заявив позов, аби стягнути з обвинуваченого заподіяну місцевому бюджету шкоду.

Зауважимо, що згідно санкції ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем - карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1914