Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2019

За втручання прокуратури підприємство таки відремонтує дах школи в селі Топільно Рожищенського району

 

Північно-західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення господарського суду Волинської області від 21 серпня 2019 року, яким суд першої інстанції, погодившись із доводами ювенального прокурора та відділу освіти Рожищенської райдержадміністрації, зобов’язав приватне підприємство "Захід-торг-буд" безоплатно усунути недоліки у роботі - провести капітальний ремонт даху над спортивним залом загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Топільно Рожищенського району.

Нагадаємо, у березні 2019 року засоби масової інформації повідомили, що у загальноосвітній школі села Топільно вітром зірвало дах.

Як з'ясувалося, будівельно-монтажні роботи із влаштування покрівлі над навчальним закладом наприкінці 2017 року виконало приватне підприємство "Захід-торг-буд", яке надало трирічний гарантій термін експлуатації об’єкту.

Проте від незначних поривів вітру, що підтверджено документально, покрівля над спортивним залом школи була зруйнована - зірвана разом із кроквами та іншими дерев'яними конструкціями.

Відділ освіти Рожищенської райдержадміністрації, як замовник будівництва покрівлі, в травні 2019 року в порядку господарського судочинства подав позов до підрядника із вимогами безоплатного усунення недоліків у роботі, аби зобов’язати ПП "Захід-торг-буд" відремонтувати дах.

Позаяк у справі порушувались інтереси держави, в тому числі права та інтереси учнів школи, ювенальні прокурори здійснили вступ у розгляд справи із наданням додаткових доказів та обґрунтувань на підтримку позиції відділу освіти.

За наслідками судового розгляду справи господарський суд Волинської області зобов’язав ПП "Захід-торг-буд" провести капітальний ремонт даху. Проте підприємство не погодилося із таким рішенням і оскаржило його в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції, дослухавшись до доводів прокурорів,  відмовив у задоволенні апеляції, відтак підприємство таки зобов’язане безоплатно відремонтувати дах школи й провести відновлювальні ремонті роботи стелі та стін спортивного залу, які зазнали пошкодження внаслідок  руйнування даху.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1644