Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2019

На Волині повідомили про підозру "гастролеру" з Чернівецької області, який грабував квартири на очах у дітей

Луцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення 49-річним мешканцем Чернівецької області грабежів із проникненням у житло.

Навесні цього року спритник, вдаючи, що просить гроші "на церкву" чи благодійність, дзвонив у вхідні двері помешкань лучан і,якщо йому відчиняли діти, заходив у квартири й забирав гроші, які міг знайти.

Так, із квартири будинку на вулиці Щусєва в обласному центрі, в яку його необачно впустила 10-річна дівчинка, він виніс 500 гривень та 55 доларів США.

У помешканні в будинку на вулиці Гулака-Артемовського, двері в яке відчинила 9-річна донька господині, зловмисник розжився 500 польськими злотими та 40 доларами США.

Звісно, діти, хоч згодом і усвідомлювали, що на їхніх очах коїться злочин, проте не могли завадити недобрим намірам візитера.

Правоохоронці, встановивши особу "гастролера", нині повідомили йому про підозру у вчиненні грабежів із проникненням у житло.

Вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

Встановлюється причетність цього громадянина до ще як мінімум трьох таких злочинів - і якщо комусь із волинян відомо про факти вчинення щодо когось таких дій – прохання повідомляти у поліцію за номером "102".

Окрім того, прокуратура області звертається до волинян із проханням ще раз наголосити дітям, які залишаються вдома на самоті й можуть через свою довірливість стати жертвою злочину, на тому, що відчиняти двері помешкання незнайомцям – небезпечно, відтак -  неприпустимо.

 

Довідково: санкцією ч.3 ст. 186 Кримінального кодексу України за грабіж із проникненням у житло передбачено покарання у виді  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1842