Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

Волинські прокурори розповідають підліткам про відповідальність за вчинення злочинів. ФОТО

Розуміючи важливість правового виховання учнів та профілактики вчинення підлітками злочинів, волинські прокурори завжди знаходять час для зустрічей зі школярами.
Днями начальник Старовижівського відділу Ковельської місцевої прокуратури Олександр Нечая навідався із лекцією до старшокласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня – гімназії у селищі Стара Вижівка. 
Прокурор Ковельської місцевої прокуратури Анна Антонюк прочитала лекцію учням восьмих та дев'ятих класів ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 міста Ковеля.
Прокурор Луцької місцевої прокуратури Світлана Урин завітала із бесідою до учнів 10-Б класу Луцької загальноосвітньої школи I-II ступенів №7 – природничого ліцею, а прокурор цієї ж прокуратури Олександр Шпота – до учнів  ЗОШ І-ІІІ ступеня села Романів Луцького району.
Мета усіх цих зустрічей – доступно розповісти підліткам про відповідальність за вчинення злочинів, про те, як не допустити втягнення себе в злочинну діяльність, як вирішувати усі конфліктні ситуації у правовому полі.


Зачіпають прокурори й таку болючу для деяких учнів тему булінгу, наголошуючи, що за такі дії передбачена відповідальність і в Україні є випадки покарання тих, хто їх вчиняє.
 Не заформалізовуючи спілкування і відверто відповідаючи на всі запитання підлітків, прокурори налагоджують із ними діалог, бо знають – краще доступно і зрозуміло розповісти дитині про наслідки якихось учинків і запобігти їм, ніж допустити, щоб вона вступила в конфлікт із законом.


 І правоохоронці, і педагоги надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень школярами, адже поінформованість підвищує свідомість дітей та впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі.
Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1622