Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Судитимуть волинянина, який кинув вибуховий пристрій на подвір'я депутата обласної ради

 

Маневицька місцева прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 38-річним мешканцем села Бузаки Камінь-Каширського району злочинів, пов’язаних із незаконними діями зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, а також пошкодження майна шляхом вибуху, розбою з проникненням у житло та незаконного заволодіння автомобілем.
Уночі 8 травня 2019 року зловмисник кинув на подвір'я приватного домогосподарства у Камені Каширському, власником якого є один із депутатів Волинської обласної ради, саморобний вибуховий пристрій, пошкодивши  вибухом майно.
Над ранок 20 травня 2019 року він замаскувався накладною бородою та перукою, взяв із собою електрошоковий пристрій й споряджений бойовими патронами пістолет із глушником, проник через паркан на те ж обійстя й, скориставшись заздалегідь підготовленими дублікатами ключів, зайшов у будинок.
У помешканні зловмисник напав на господаря, ударив шокером та, приставивши до голови пістолет, почав питати, хто є в хаті.
Почувши, що на шум поспішають члени родини господаря,нападник став утікати. Надворі він заволодів автівкою, проте не зміг виїхати з подвір'я та мусив втікати пішки.
Невдовзі нападника затримали правоохоронці, які згодом вилучили сховані ним у лісі пістолет, глушник та набої.
Нині громадянина обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 187, ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 194, ч. 2 ст. 289 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і обере йому міру покарання.
За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 2194