Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Членів організованої злочинної групи наркоторгівців на Волині взято під варту

За принципової позиції прокуратури Волинської області усім членам організованої злочинної групи, яких підозрюють у контрабанді в Україну з Республіки Польща прекурсорів в особливо великих розмірах, а також у незаконному придбанні, перевезенні з метою збуту та збуті в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів.
Нагадаємо, волинськими правоохоронцями припинено діяльність злочинної групи, яка діяла з липня 2019 року та налагодила канал постачання прекурсорів із Європи в Україну. Організатором її був 46-річний мешканець міста Нововолинська Волинської області.
Зафіксовано понад 20 епізодів злочинної діяльності членів ОЗГ.
У ході санкціонованого судом обшуку автомобіля організатора злочинної групи 21 листопада 2019 року вилучено майже 100 таблеток з вмістом прекурсорів, що становить особливо великий розмір.
Восьми учасникам організованої злочинної діяльності, в тому числі організатору ОЗГ, повідомлено про підозру  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 307 КК України. ч. 3 ст. 311, ч.3 ст. 305 КК України.
Зауважимо, що за скоєння таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1916