Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

"Дзвінок із банку" – шахрайська схема!

Волиняни продовжують втрачати заощадження, вкрапляючи в тенета шахраїв.

Схема "дзвінок із банку", уже, здавалося б, загальновідома, але заяви від потерпілих від неї надходять у правоохоронні органи мало не щодня.

До потерпілих телефонують зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки, припинення "хакерської атаки" на рахунок, зміни пін-коду тощо просять назвати персональні дані та реквізити карток або виконати перелік дій у мобільних додатках, банкоматах чи терміналах самообслуговування.

Виконавши всі команди ошуканців, мешканка Луцька, якій днями потелефонували нібито з банку з приводу необхідності "розблокування картку", позбулася 11 300 грн.

Лучанин, якому так само потелефонували псевдо-банкіри, втратив 20 тис. грн.

Ще одній лучанці потелефонували нібито представники оператора зв’язку й попросили назвати три мобільні номери, на які жінка телефонувала. Вона назвала. Використавши цю інформацію, ошуканці отримали доступ до її номеру, до якого прив’язана банківська картка, й заволоділи 28 тис грн..

Луцька місцева прокуратура вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків, не виконуйте ніяких дій на прохання "працівників банку", адже справжні працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі.

Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" чи "представник мобільного оператора" – потелефонуйте у банк чи до оператора та з'ясуйте ситуацію.

Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1769