Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Прокурор розповіла дев'ятикласникам про відповідальність за вчинення правопорушень. ФОТО

Прокурори Луцької місцевої прокуратури продовжують роботу із правового виховання учнів та профілактики вчинення підлітками злочинів, проводячи зустрічі зі школярами.

Прокурор Луцької місцевої прокуратури Вікторія Ніценко завітала до десятикласників загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 – ліцею із бесідою про відповідальність підлітків за вчинення правопорушень.

-                    Зустрічаючись із підлітками, ми розуміємо, що маємо донести до них інформацію про необхідність дотримання вимог закону, про відповідальність за вчинення злочинів і про те, як не допустити втягнення себе у злочинну діяльність – максимально доступно і відверто, - зауважує Вікторя Ніценко. -  Діти – це аудиторія, з якою не можна розмовляти формально і завжди необхідно налагоджувати діалог. Тому ми щоразу готові відповідати і відповідаємо на всі, навіть найгостріші,  запитання, бо краще доступно і зрозуміло розповісти дитині про наслідки якихось учинків і запобігти їм, ніж допустити, щоб вона вступила в конфлікт із законом. Сьогодні найбільше ми зачепили тему відповідальності за вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, і сподіваюся, що ця розмова матиме свій позитивний вплив на свідомість підлітків.

І правоохоронці, і педагоги надають великого значення профілактичній роботі, спрямованій на запобігання вчиненню правопорушень школярами, адже поінформованість впливає на зменшення кількості злочинів у дитячому середовищі.

Комунікація між прокурорами і волинською молоддю триває, попереду – нові зустрічі в інших навчальних закладах області.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1269