Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2019

У Маневицькій місцевій прокуратурі обговорили проблемні питання протидії незаконним порубкам лісу

У Маневицькій місцевій прокуратурі під головуванням її керівника Романа Жирицького відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії  незаконним порубкам лісу та іншим злочинам проти довкілля, на якій обговорено також стан досудового розслідування та розкриття кримінальних правопорушень у цій сфері.

У нараді взяли участь начальники Ківерцівського відділу та Рожищенського відділення поліції та керівники державних лісових господарств.

Розпочинаючи нараду, Роман Жирицький наголосив, що протидія незаконним порубкам лісу є одним із пріоритетних завдань волинських правоохоронців.

За 10 місяців 20129 року Ківерцівським відділом поліції зареєстровано 30 кримінальних проваджень про незаконну порубку лісу, 2 з них скеровано до суду. Рожищенським відділенням поліції зареєстровано 4 таких провадження.

За фактами крадіжок лісу протягом січня-жовтня поточного року Ківерцівським відділом поліції внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо 5 правопорушень. З них 4 скеровано до суду, 1 – перебуває у провадженні.

Стан досудового розслідування кримінальних проваджень про незаконні порубки викликає низку зауважень і потребує покращення.

Гостро стоїть також питання щодо стягнення збитків, завданих незаконною порубкою лісу, як за матеріалами кримінальних проваджень, так і за постановами про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. 

За підсумками обговорення проблем учасники наради розробили ряд заходів (як то відпрацювання пилорам з метою виявлення фактів  зберігання на них лісопродукції без відповідних дозвільних документів, посилення охорони лісових насаджень та ін.) задля підвищення ефективності протидії злочинам проти довкілля.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1909