Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2019

Експрацівника ДП "Волиньвугілля" судитимуть за загибель колеги

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури затвердив та скерував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про порушення працівником державного підприємства "Волиньвугілля" правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людини.
Увечері 03 грудня 2013 року через порушення 49-річним машиністом підіймальної машини підземного підйому дільниці стаціонарного обладнання відокремленого підрозділу «Шахтоуправління «Нововолинське» державного підприємства правил безпеки під час виконання робіт з підйому спарених платформ з негабаритними двотавровими балками загинув прохідник дільниці прохідницьких робіт, якого затиснуло між стінкою виробки та платформою.
Обвинувачений же у вчиненні цього злочину машиніст невдовзі постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.
Довідково: згідно із санкцією ч. 2 ст. 271 КК України порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людини, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1889