Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

На Волині посадовицю обласної державної адміністрації судитимуть за розтрату майна у великих розмірах

Луцька місцева прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення заступницею начальника Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської обласної державної адміністрації привласнення й розтрати майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.
Працівники Управління Західного офісу Державної аудиторської служби України в області  виявили факт протиправних дій посадовиці, яка у 2016 році, підписавши акт приймання-передачі основних засобів, незаконно здійснила безоплатну передачу Транскордонному об’єднанню «Єврорегіон «Буг» майна на суму понад 341 тис грн, завдавши Волинській ОДА збитків.
У ході досудового розслідування кримінального провадження правоохоронці виявили та вилучили це майно й передали його  на відповідальне зберігання представнику державної адміністрації.
Посадовиця ж невдовзі постане перед судом, який обере їй міру покарання.
Зауважимо, що згідно з санкцією ч. 4 ст. 191 КК України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені у великих розмірах, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1886