Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

На Волині вилучено ввезені без сплати митних платежів товари на суму понад 7 млн грн. ФОТО

У рамках системної протидії контрабанді та тіньовим схемам на кордоні й митниці за процесуального керівництва прокуратури Волинської області співробітниками Управління СБУ в області та працівниками податкової міліції учора, 04 листопада 2019 року, в межах розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків проведено п’ять санкціонованих судом обшуків на території Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська.

Вилучено товарно-матеріальні цінності (побутову хімію та інші господарські товари) вартістю понад 7 млн грн, ввезені із країн Євросоюзу поза митним контролем та без сплати митних платежів.

Встановлено, що група волинян протягом 2018-2019 років налагодила схему ввезення таких товарів на територію України шляхом подрібнення партій товарів на так звані "норми".

Тривають слідчі дії задля встановлення винних осіб, організаторів вчинення цих кримінальних правопорушень, а також з'ясовується розмір митних платежів, не сплачених за товар.

 

Довідково: згідно із санкцією ч.2 ст. 212 КК України, умисне ухилення від сплати податків, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або якщо воно призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах, карається штрафом від п’яти тисяч до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 000 – 119 000 грн) з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1812