Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

Громадян оштрафували за неправдиві свідчення

Нововолинський міський суд затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між прокурорами Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури та двома громадянами, які неправдиво свідчили про обставини злочину, свідками якого стали.

І 28-річний мешканець міста Сокаль Львівської області, і 22-річний мешканець Рівного в ході допиту 26 березня 2019 року в якості свідків у кримінальному провадженні за фактом умисного заподіяння громадянином працівнику поліції середньої тяжкості тілесних ушкоджень у приміщенні автостанції міста Нововолинська розповіли, що не бачили обставин конфлікту. Протоколи допитів обидва свідки підписали, стверджуючи правдивість своїх слів.

Насправді ж, як засвідчили записи з камер відео-спостереження, обоє вони перебували у місці конфлікту та спостерігали за тим, що відбувається.

Таким чином свідки намагалися допомогти громадянину уникнути кримінальної відповідальності за злочин та створити штучні докази захисту.

Обоє вони визнали свою винуватість у завідомо неправдивих показаннях, а молодший - ще і в умисному пошкодженні особливо важливого документа – посвідчення працівника поліції, яке він зламав, раптово вихопивши із рук правоохоронця, так само на автостанції в Нововолинську 26 березня цього року.

Затвердивши угоди про визнання винуватості, суд призначив їм покарання у виді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн) кожному.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1528