Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2019

За втручання прокуратури Волині керівник підприємства, винний у незаконному звільненні працівника, відшкодує установі завдану шкоду

Прокуратурою Волинської області до Шевченківського районного суду міста Чернівці пред’явлено позов в інтересах держави в особі Міністерства інфраструктури України та Українського державного підприємства по обслуговуванню іноземних та вітчизняних автотранспортних засобів "Укрінтеравтосервіс" до колишнього керівника підприємства про стягнення з нього в порядку регресу на користь установи майже 68 тис. грн. грн. матеріальної шкоди, завданої у зв’язку із незаконним звільненням працівника.

Правовими підставами пред’явлення позову є норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству у зв’язку з оплатою цьому працівникові часу вимушеного прогулу. Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушеннями закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

Суд задоволив позов прокуратури області, відтак із посадовця буде стягнуто шкоду, завдану підприємству його незаконними діями.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1302