Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

За втручання Луцької місцевої прокуратури громадянин поверне громаді безпідставно отриману у власність земельну ділянку

Луцький міськрайонний суд задоволив позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави до Боратинської сільської ради й громадянина, скасував рішення сільради про надання цьому громадянину у власність земельної ділянки площею 0,10 га в селі Рованці Луцького району та зобов’язав його повернути землю громаді.

У порушення вимог законодавства, упродовж 2006-2011 року громадянин неодноразово скористався правом безоплатного одержання у власність земельних ділянок та став власником чотирьох ділянок із цільовим призначенням "для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд" у різних селах Луцького району. 

Позаяк безоплатне набуття у власність громадянином земельної ділянки одного і того ж призначення, згідно із Законом, можливе лише раз, рішення про надання йому земельної ділянки є незаконним, підлягає скасуванню, а земельна ділянка – поверненню – наполягали в суді прокурори.

Суд пристав на позицію прокуратури і задоволив її позовні вимоги у повному обсязі, відтак земля повернеться у комунальну власність.

Позов про повернення громадянином ще однієї ділянки перебуває на розгляді в суді.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1850