Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2019

Прокурори забезпечили повернення громаді на Ковельщині приміщення, наданого підприємцю в оренду із порушеннями законодавства

Господарський суд Волинської області задоволив позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Люблинецької селищної ради до місцевого підприємця, визнав недійсним договір оренди майна й зобов’язав суб’єкт господарювання повернути орендоване ним нежитлове приміщення територіальній громаді.

Вивчаючи стан дотримання вимог законодавства у сфері використання об’єктів комунальної власності, прокурори з'ясували, що приміщення колишньої амбулаторії в селищі Люблинець було надано в оренду підприємцю із порушеннями законодавства.

При укладенні договору оренди, усупереч вимогам Закону України "Про оренду державного та комунального майна", Методики оцінки об’єктів оренди, суб’єктом господарювання не проведено оцінку майна,яке здавалося в оренду, та відповідно неправильно розраховано розмір орендної плати, яка мала сплачуватися у місцевий бюджет.

Суд задоволив позовні вимоги прокуратури, договір оренди визнано недійсним, відтак підприємець поверне комунальне майно у користування територіальної громади селища.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1457