Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2019

За втручання прокуратури Волині відновлено правовий статус незаконно наданих в оренду фермерському господарству 77 га земель лісового фонду вартістю 100 млн грн

 

Північно-Західний апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Головного управління Держгеокадастру в області, Рожищенської районної державної адміністрації, одного із фермерських господарств та Копачівської сільської ради Рожищенського району та визнано незаконними і скасовано рішення щодо передачі землі, а також визнано недійсними договори оренди, згідно з якими 77 га земель, серед яких і 40 га лісу, вартістю 100 млн грн. було передано у користування фермерського господарства як землі сільськогосподарського призначення.

Прокурори з'ясували, що внаслідок прийняття незаконних рішень ці землі було незаконно вилучено із користування Державного підприємства "СЛАП "Рожищеагроліс" та змінено їхнє цільове призначення із земель лісового фонду на землі сільськогосподарського призначення.

У суді першої інстанції прокуратура домоглася повернення земель до лісового фонду, проте відповідачі оскаржили це рішення в апеляційному порядку.

Суд апеляційної інстанції пристав на позицію прокурорів, залишив в силі рішення суду першої інстанції, відмовивши в задоволенні поданих апеляцій.

Таким чином земельні ділянки з лісовими насадженнями будуть повернуті державі.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1422