Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2019

Завдяки прокуратурі у бюджет Луцька стягнуто понад 640 тис. грн

На виконання рішення Господарського суд Волинської області, залишеного в силі Північно-Західним апеляційним господарським судом, яким задоволено позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Луцької міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Спектр Центр" сплатило у бюджет міста 642 115 грн за використання земельної ділянки без правовстановлюючих документів.

Правовими підставами пред’явлення позову стали норми земельного законодавства, відповідно до яких особа, яка набула майно, розташоване на земельній ділянці комунальної власності, зобов’язана укласти договір оренди цієї ділянки.

Попри те, що суб’єкт господарювання придбав нерухоме майно у грудні 2015 року, договір оренди земельної ділянки, на якій воно розташоване, укладено лише у вересні 2017 року.

За результатами розгляду справи суд першої інстанції у лютому 2019 року задоволив позовні вимоги прокуратури, суд апеляційної інстанції залишив це рішення в силі, відтак із господарчого товариства стягнуто на користь Луцької міської ради кошти за використання земельної ділянки без правової підстави.

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1517