Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2019

На Волині завідувачку поліклініки підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди

Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вимагання і одержання неправомірної вигоди завідувачкою поліклініки однієї з районних лікарень області.

Посадовицю викрито вчора, 24 вересня 2019 року, прокурорами за оперативного супроводження Управління Служби безпеки України в області спільно зі слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області.

 Завідувачка поліклініки, будучи одночасно головою лікарняно-лікарської комісії,  вимагала  та отримала від громадянки неправомірну вигоду в сумі  5500 гривень за прийняття рішення про направлення її медико-соціальну експертну комісію для присвоєння групи інвалідності.

Нині їй повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 368 КК України).

Вирішується питання про обрання посадовиці запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Зауважимо, що за вчинення такого злочину санкцією ч.3 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1442