Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

Прокуратура Волині наполягає на дотриманні норм чинного законодавства при забудові Луцька

Захищаючи інтереси держави, прокуратура Волинської області наполягає на додержанні норм чинного законодавства при забудові обласного центру Волині.

Восьмий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу Луцької міської ради та залишив у силі рішення Волинського окружного адміністративного суду від 20 червня 2019 року за позовом прокуратури Волинської області про визнання протиправним та нечинним рішення виконавчого комітету міської ради від 07 листопада 2018 року № 718-1 щодо затвердження детального плану території.

Прокурори з'ясували, що виконком міської ради в порушення вимог чинного законодавства, всупереч генеральному плану та плану зонування території міста Луцька, затвердив детальний план території житлового кварталу на вулиці Рівненській, яка згідно вказаної містобудівної документації відноситься до зони розміщення комунальних підприємств.

Попри те, що згідно діючої містобудівної документації на цій території також знаходиться санітарно-захисна зона виробничо-складських об’єктів IV-V класів шкідливості, будівництво житла в якій заборонено, виконком прийняв рішення, яким фактично надав дозвіл для будівництва житла в забороненій зоні.

Відтак, за втручання прокуратури області вдалось попередити незаконну забудову обласного центру та можливий негативний вплив на стан здоров'я населення, яке б проживало в межах санітарно-захисної зони.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1359