Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

Чотирьох громадян, підозрюваних у вчиненні вбивства на замовлення на Волині, взято під варту

За наполегливої позиції волинських прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про вчинення вбивства на замовлення групою осіб у Ковелі, чотирьом громадянам, підозрюваним у скоєнні цього злочину, суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, завдяки скоординованим прокуратурою Волинської області діям правоохоронців вдалося оперативно розкрити убивство 46-річного мешканця Ковельщини та затримати організатора, пособників і виконавця цього злочину.

З'ясувалося, що вбивство чоловіка замовив його суперник з мотивів ревнощів та неприязних відносин.

Пособником у вчиненні злочину став 40-річний уродженець Республіки Грузія, мешканець одного з сіл Ковельського району, а виконавцем – його рідний брат, колишній учасник одного зі збройних конфліктів на Кавказі.

Ще один учасник злочину – також уродженець Грузії.

Домовившись з жертвою про зустріч поблизу недіючого кафе в Ковелі (місце було вибрано заздалегідь), щоб нібито замовити йому виконання будівельних робіт, зловмисник зранку 16 вересня 2019 року провів потерпілого якнайдалі від дороги та вистрілив йому в голову.

Чотирьом громадянам, яких затримали 18 вересня 2019 року, повідомлено про підозру у вбивстві на замовлення, за попередньою змовою групою осіб (кримінальне правопорушення, передбачене п.п. 11,12 ч.2 ст. 115 КК України). Найближчих 60 днів вони перебуватимуть під вартою.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі в керівництва прокуратури області.

Зауважимо, що за вчинення такого злочину Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до довічного позбавлення волі.

 

Пресслужба прокуратури  області

кількість переглядів: 1542