Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2019

У прокуратурі Волині відбувся семінар на тему «Особливості застосування заходів представницького характеру, спрямованих на захист інтересів держави при використанні бюджетних коштів»

 

У п'ятницю, 13 вересня 2019 року, у прокуратурі Волинської області за участі керівників місцевих прокуратур та працівників структурних підрозділів регіональної прокуратури відбувся навчально-методичний семінар на тему «Особливості застосування заходів представницького характеру, спрямованих на захист інтересів держави при використанні бюджетних коштів». 

У заході також взяли участь заступник голови Господарського суду Волинської області Віталій Войціховський та заступник начальника Управління Держаудитслужби в області Віктор Гальчук.

Розпочинаючи роботу семінару, заступник прокурора області Олександр Мосійчук наголосив на важливості питання застосування прокурорами заходів представницького характеру щодо законності використання бюджетних кошів.

Під час жвавої дискусії обговорено питання організації роботи органів прокуратури з представництва інтересів держави у вказаній сфері та проблемні питання, що виникають при підготовці позовів.

Доповідачі та учасники семінару обмінялися думками та висловили своє бачення щодо усунення прогалин, які виникають у правозастосуванні.

Не залишилось також поза увагою питання забезпечення належної взаємодії між органами прокуратури та державного фінансового контролю.

Зауважимо, що органи прокуратури Волинської області упродовж 8 місяців 2019 року активно вживали заходів представницького характеру задля захисту інтересів держави у суді в бюджетній сфері.

За цей період до судів пред'явлено позовів на суму 9,3 млн. грн., з них розглянуто та задоволено – на суму 6,68 млн грн. Попереджено незаконне використання 6,48 млн грн бюджетних коштів.

Робота прокурорів на напрямку захисту інтересів держави в бюджетній сфері триває.

 

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1755